Reserveren 043 - 321 45 81
Lage Kanaaldijk 22 – 6212 AE Maastricht

Afscheidsbrief

Maandag 26 september 2022

Wij zijn heel abrupt gestopt en hoorden van nogal wat mensen; wat is er toch aan de hand met restaurant ‘t
Drifke? Er zijn een paar dingen zeker, maar ook een aantal zaken waar wij alleen maar naar kunnen gissen.

Beste, geachte, lieve gasten,

Wij zijn heel abrupt gestopt en hoorden van nogal wat mensen; wat is er toch aan de hand met restaurant ‘t Drifke? Er zijn een paar dingen zeker, maar ook een aantal zaken waar wij alleen maar naar kunnen gissen.

Laten we beginnen met de dingen die zeker zijn. Wij vinden het bijzonder spijtig om te moeten stoppen met ons bedrijf. De voornaamste reden is dat Gerdy een blessure heeft, artrose beter gezegd en dat al langere tijd, hetgeen het werken steeds lastiger maakte. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek deze ernstiger dan gedacht. En is ook niet te genezen met rust.
Door te stoppen met werken zal de ernst van de blessure niet weggaan, maar wel vertragen.

Daar kwam bij dat bijna alle medewerkers die we hadden, langere tijd op vakantie gingen. We hadden dus onvoldoende mankracht om een zomer, met ook nog eens ons terras, te draaien. Na de zomer zou er een aantal niet meer terugkomen door studie, verhuizing of te druk. We hebben gepoogd om nieuw personeel te werven. Dat lukte onvoldoende. Waar dat door
kwam is ons niet geheel duidelijk. Voor de corona hadden we er nooit moeite mee. Zoals iedereen wel weet, is er overal gebrek aan personeel.

U snapt dat door deze samenloop van omstandigheden het voor ons onmogelijk was om ons restaurant open te houden. In ieder geval niet op de oude manier. Toch zouden wij het heel leuk vinden om u nog een keer te zien en te mogen bedienen.Gerdy wilt u nog heel graag laten proeven van haar specialiteiten en ik, van het lekkere glas wijn. Dus hebben we het plan opgevat om ons restaurant voor een kleinere groep gasten open te stellen. We hebben immers geen personeel.

Op de eerste twee vrijdagen en zaterdagen van de maanden oktober en november 2022 (vol):

 • 7 (vol) en 8 (vol) oktober
 • 14 (vol) en 15 (vol) oktober
 • 4 (vol) en 5 (vol) november
 • 11 (vol) en 12 (vol) november
 • In december niet, want we zijn gesloten in de kerstmaand.
   

 • Maanden januari en februari 2022 (vol):

 • 6 (vol) en 7 (vol) januari
 • 13 (vol) en 14 (vol) januari
 • 3 (vol) en 4 (vol) februari
 • 10 (vol) en 11 (vol) februari

We serveren een keuzemenu met onze meest succesvolle gerechten.

Daar schenken we natuurlijk passende wijnen bij per glas.
U begrijpt, wel op reservering.

Natuurlijk willen we u graag bedanken voor alle moois dat we samen met u hebben mogen meemaken en wij hopen u nog te zien op bovenstaande data.

Met hartelijke groet,
Familie Blok