Wijnen
Heerlijke herfstwijnen bij het menu van oktober en november. De in deze maanden rijkere keuken met krachtiger smaken vraagt om dito wijnen. Wij vonden die in de Elzas, bij één van de beste huizen aldaar: Schoffit. Gemaakt van de Pinot Blanc druif. Druiven van oude stokken met een stevige smaak van geel fruit, bloemen en noten. (meer dan 80 jaar!). Heerlijk bij soep of met vis in romige saus.
Witte wijn kan ook gemaakt worden door blauwe druiven zacht te persen, in dit geval de Pinot Noir. Als je goed kijkt zie je er dan wel een hele lichte roze gloed in. Het zorgt in ieder geval voor een krachtige wijn met een ‘bite’, fruitig, notig en boterig, heerlijk bij herfstkost.
Dan vonden we ook nog een heerlijke rode wijn bij Valencia, gemaakt van voornamelijk Monastrell van stokken van meer dan 50 jaar oud. In smaak zwart fruit, drop, laurier en Provençaalse kruiden. Gemaakt door Pepe Mendoza, fraai!